Alain Cavailles

Domaine le moulin d’alon

Blanquette betekent Mauzac en dit is de druivensoort die voornamelijk gebruikt wordt in deze mousserende wijn uit Limoux. Blanquette de Limoux is een van de succesvolste alternatieven voor Champagne. Deze methode champenoise wijn bestaat uit een Cuvée van Mauzacmet niet meer dan 30% Chenin Blanc en Chardonnay.

Gelegen in het middeleeuwse dorp, Magrie, aan de rand van Limoux exploiteert Alain Cavailles tien hectare wijngaarden. Fijne bubbels en talrijke expressies van het boeket van rijp fruit (perzik en gekonfijte appel). Alain Cavailles heeft een indrukwekkend lijst : sterren in de Guide Hachette, geklasseerd bij de 500 beste wijnbouwers van Frankrijk in de Nouvel Observateur. Onderscheidingen bij Gerbelle en Maurange en in de Guide de la Revue des Vins de France (bij de 1000 beste wijnen).

Limoux is de enige witte wijn appellation in Frankrijk waarbij wettelijk voorgeschreven is dat hetgistings- en rijpingsproces op eikenhouten vaten dient plaats te vinden. Voor deze elegante wijnen worden uitsluitend handgeplukte druiven van onze beste velden gebruikt. Al 2000 jaar geleden, schreef de Romeinse historicus Titus Livius over de wijn van Limoux als ‘wijn die licht uitstraalt’. De drie druivensoorten van de Appellatie Limoux zijn Chardonnay, Chenin Blanc en Mauzac.

***